Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2015.02.28.
07:38

Írta: ugbody

HGH (somatropin) növekedési hormon (folytatva)

Ebben a postban megpróbálok elég sokmindent írni a nagy csodaszerről a növekedési hormonról.Kezdjük is:

1."Mennyi izmot fogok "felszedni" ha növekedési hormont használok?"

Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés a kezdő felhasználók körében.Mivel "felszedni" csak egy útszéli kurvát,valamint egy leesett taknyos papírzsebkendőt lehet,ezért a kérdést inkább fogalmazzuk át úgy,hogy mekkora izomtömeg növekedést érhetek el hgh használatával?

Röviden:

mindenki másképpen reagál a hgh-ra ezért a hatás sokmindentől függ.Normális körülmények között a sovány izomtömeg kb 20-30%-os gyarapodása figyelhető meg egy féléves intervallum alatt.Az eredmények minimum 2 hónap után kezdenek el látszani.

Hoszabban:

A várható izomnövekedés többféle dolog együttes hatásának köszönhető így pl: edzés mennyisége/minősége,genetika,étkezés,kor,alvás mennyisége és minősége,életvitel előzőleg alkalmazott szerek beleértve a hgh-t is,stb...

Durván megbecsülve aki alapvetően egészséges és első alkalommal használ hgh-t jó formában van (nincs elhízva és nem is csontsovány) edz 3-5 alkalommal hetente,naponata legalább 7 órát alszik és fehérjedúsan táplálkozik az számíthat 20-30% os növekedésre (a sovány izomtömegére értve a 20-30%,tehát annak a 20-30%-a) féléves használatot követően.

Az első használat hozza általában a legjobb eredményt,a további ciklusok már nem annyira hatékonyak mint az első,ez azért lehet mert:

a szervezetet meglepi a magas hgh és igf szint idővel azonban ehhez kezd alkalmazkodni de ekkorra már tapasztalható a 20-305-os teljesítménynövekedés.

ha már volt korábbi hgh vagy szteroidhasználat a test izomépítése már volt a plafonon,tehát ismeri ezt az állapotot,és mint köztudott a testünk csak annyi izmot "hagy magán" mint amennyi a napi rutin elvégzéséhez szükséges.A többit-akármennyire nem akarjuk-lebontja.

Első használat

Ha izomépítés a cél és az egyén először használ hgh-t az eléggé testszetős lehet.Nincs is nagyobb motiváció annál mint amikor az egyén a korábbi csúcsformáját átlépve folyamatosan javuló kondíciót mutat.Ezt adja a növekedési hormon.

2.Melyik a tartósabb a hgh-val elért izomnövekedés vagy a szteroidokkal elért?

Röviden:

az edzéssel egybekötött szteroidhasználat megnöveli az izomsejtek méretét.

az edzéssel egybekötött hgh-használat megnöveli az izomsejtek méretét és megsokszorozza azokat mivel arra ösztönzi a szervezetet,hogy építsen még újakat.

Hoszabban:

Az emberi test arra lett tervezve,hogy alkalmazkodjon és energiatakarékosági szempontból csak annyi izmot tart meg/fent amennyi a napi fizikai aktivitáshoz szükséges.Aki nehéz fizikai munkát végez pl favágó,sportolóstb. azon több tartalék izom van mint aki nem fizikai munkát végez napjai során,és ha csökkentjük a napi fizikai aktivitást szervezetünk alkalmazkodik hozzá és elkezdi lebontani afelesleges izmot mivel ha nem kell nem táplálja azt.de ez fordítva is igaz,ha olyan személy kezd el edzeni aki előtte nem mutatott fizikai aktivitást rövidesen megerősödik,itt is alkalmazkodik a szervezet a megnövekedett fizikai aktivitáshoz.

Az izomnövekedés intenzitása és gyorsasága fokozódik szteroid és hgh használatával.A szteroidok gyorsan feltöltik az izmot vízzel és fehérjével míg a hgh új izomsejt növekedésre készteti a szervezetet,valamint megnöveli a már meglévőket.

A szervezetet sajnos nem érdekli hogy az egyén milyen segítséggel szerezte izomtömegét szteroidokkal és vagy hgh-val esetleg természetes úton gyógyszerek nélkül,ha eljön az idő és úgy érzi hogy nincs szükség rá elkezdi lebontani azt.Elméletileg aki hgh-t használt a többlet izomsejtek miatt több tömeget kellene megtartania,ez azonban sajnos nem így van.Tehát ha a fizikai aktivitás lecsökken -mindegy hogyan szerztük izmaninkat-szervezetünk elkezdi lebontani azt.

Az izommemória

Ennyi negatívum után jöjjön egy kis pozitívum is ,mégpedig az izommemória,ami annyit jelent,hogy szervezetünk azt is észleli hogy ha már egyszer fel volt építve gy bizonyos szintig az izomtömegünk,majd a csökkenő fizikai aktivitás miatt ez leépült az ezt követő ismételten megnövekedett fizkai aktivitás hatására könyebben eléri azt mintha még sohasem elért szint lenne.Ez így eléggé masszívan hangzik egyszerűbben itt arról van szó ha már egyszer elértél egy szintet azt után sokkal könyebb újra elérned mintha még sohasem tartottál volna ott.

Ha a nulláról elkezdesz felépíteni egy csúcsforma fizikumot az eltarthat jónéhány évig még szerhasználattal is,de egy veterán aki kihagyott néhány évet pl pár hónap alatt szerhasználattal ott tarthat ahol korábban abbahagyta.Na ez az izommemória.

Ami a szervezet energiahatékonyságát illeti van megegy rosz szokása miszerint szeret zsírt raktározni roszabb időkre,mivel abból jobban nyer energiát.Sajnos a szervezetet nem érdekli a divat.Amíg mi szeretnénk izmosaklenni kis testzsír mellett,addíg a szervezetet csak a hatékony működésre törekszik.

Ha meg szeretnénk akadályozni hogy szervezetünk lebontsa a nehezen megszerzett izomzatunkat aktívnak kell maradni és rendszeresen edzeni,és ha nem akarjuk,hogy zsírt raktározzunk kis adagokat kell ennünk ami fehérjedús és szénhidrátban korlátozott.

3.Összehasonlítva melyik a jobb/hatásosabb a HGH vagy az IGF-1 long R3?

Az első és legfontosabb különbség az,hogy a hgh mindenkinél hat,az IGF viszont nem biztos.Ismeretlen okokból az IGF van akinél csodákat művel,van viszont akinél egyéltalán nem hat.

Azok akik jól reagálnak az IGF-re azoknál erős bedurranás edzésen,fokozott izomnövekedés,és gyors erőnövekedés várható.Mind a hgh és az IGF hasonló redeményt produkál cak az IGF gyorsabban.(azoknál akik jól reagálnak rá)

A hgh viszont az IGF-el ellentétben tartogat még számos előnyös tulajdonságot.Ilyen pl: általános jó közérzet idősebb korban is,szebb bőr,köröm,haj,stb...Felhasználják még úgynevezett"anti-aging" szerként is.A növekedési hormon fokozatosan növeli a szervezet saját IGF termelését.Napi 4 egység hgh körülbelül 300%-os Igf -szint növekedést eredményez,ez okozza a fokozott bedurranást,izomerőt és izomnövekedést.

Az IGF-et általában rövidebb ideig használják nem tovább mint 50 nap.A hgh-t viszont minimum hónapokig kell használni,hogy izomnövekedés szempontjából érezhető hatása legyen.

Tehát akkor melyik a jobb a hgh vagy az IGF-1 long R3?

Ha "csak" a gyors izomnövekedés a cél akkor az IGF.

Ha az izomnövekedés mellett számos más előnyös tulajdonság is szempont,és nem számít a sebesség akkor a HGH.

Ha a szervezeted nem reagál az IGF-re akkor is ott van még a hgh,mint egyfajta biztosíték.Sajnos azt előre nem lehet megmondani ki hogyan reagál az IGF-re anélkül,hogy próbálta volna.Viszont a HGH-ra szinte mindenki reagál,csupán annyi a differencia,hogy lasabb a feljlődés üteme az IGF-he képest.

4.Öregedés ellen hatásos a HGH?

Minden alkalommal amiko ez a kérdés felmerül az interneten van aki azzal érvel,hogy nincsenek megbízható hiteles tanulmányok ezzel a hatásával kapcsolatban a hgh-nak.Persze,hogy nincsenek mert ha az emberek erre rájönnének nem kellene-nem lehetne-őket teletömni különféle gyógyszerekkel és a nagy gyógyszergyár lehúzhatná a rolóHa ilyen tanitulmány megjelenne az ellentétes lenne a nagy gyógyszergyár érdekeivel miszerint  minél többféle gyógyszert eladni.A hgh árát nem lehetne az egekbe növelni mert az ázsiai konkurencia úgyis levinné azt ( erről bővebben később) ,tehát nem tudna akkorát kaszálni mintha rátukmál ilyen-olyan ürüggyel valakire 10 féle gyógyszert.Mivel az ilyen jellegű tanulmányok általában valamely nagy gyógyszergyár által finanszírizottak így ez a kör itt bezárul...

A szervezet által termelt növekedési hormont szint általában 10 évente a felére csökken.Ez annyit jelent,hogy egy 10-éves gyermek feleannyi hgh-t termel mint egy bébi.Egy 20-évesé már csak a negyede a bébi által termelt szintnek.Öregkorra szinte csak annyi hgh- termelődik ami az anyagcseréhez feltétlenül szükséges.Mivel a szervezet öregkorra leépül,ezéltal csökkennek a különböző hormonok is  mint pl: progeszteron,melatonin,DHEA stb...

Öregedés ellen a második legnépszerűbb a HGH.

Valami ok aazért csak van ha az anti-aging klinikák felírják...ha hatástalan lenne már rég feledésbe merült volna.

Van azonban néhány figyelemreméltó hatása amit az "ellenzők" sem hagyhatnak figyelmen kívül:

  • simább "baba jellegű" bőr ami először a kézfejen észrevehető majd a késöbbiek során az egész testen
  • gyorsabb haj és köröm növekedés/regenerálódás
  • energikusság,jobb energiaszint a nap során
  • gyorsabb regenerálódás fizikai aktivitás után
  • izomnövekedés
  • csökkenő testzsírszázalék

 5.Hogyan kell elkészíteni,és adagolni a hgh-t?

Folyékony formában a somatropin nagyon érzékeny.Nem kellő körültekintéssel könnyen kárt tehetünk benne.Ha már el van készítve érzékeny a melegre,már szobahőmérséklet sem tesz ilyenkor jót neki,és a rázkódásra is.Soha ne fecskendezzük közvetlenül  magára a porra-korongra az oldószert,hanem lassan szépen a fiola oldalára.Ne mozgassuk vagy rázzuk a már elkészített oldatot,ne fagyasszuk le,és a hűtőből csak néhány percre vegyük ki.A liofilizált fiolákat is tartsuk a hűtőszekrényben,de ne a fagyasztóban.

Oldószer

A hgh-t többféle oldószerrel is elkészíthetjük,legyen az bakteriosztatikus víz,szalin (0.9% NaCl) vagy közönséges injekcióhoz való víz.Bármelyik megfelelő.

Fecskendő

Mivel vízzel készítjük el ,és a legtöbben szubkután (sc) használják,általában az inzulinos fecskendő használatos.Az ezen látható 100 egységes skálázásnak köszönhetően könnyedén  adagolható a megfelelő mennyiség.

Az elkészítés

A hgh vagy már oldott,beadásra kész állapotban úgynevezett "tollban" van,vagy liofilizált állapotban mintegy préselt korong alakban a fiola alján található.Az utóbbi verziót amely egyuttal a gyakoribb is, magunknak kell összekevernünk megfelelő mennyiségű oldószerrel,ezen folyamat azonban igényel némi elővigyázatosságot.

Tehát a folyamat:

Pattintsuk le a műanyag kupakot a hgh fioláról,és fertőtlenítsük a gumidugót alkoholos fertőtlenítővel (ez az elsőszámú hiba amit sajnos sokan elkövetnek/kihagynak) hagyjunk kb egy percet a fertőtlenítőnek ,hogy rendesen elvégezze a dolgát és hogy elpárologjon.Szívjunk fel 1ml oldószert a fecskendőbe,szúrjuk át a gumidugót,és finoman lassan a fiola oldarára engedve,nem direkt a fehér porkorongra,fecskendezzük az oldószert.A por nagyrésze pillanatok alatt felodódik,de maradhat néhány oldatlan gombóc vissza,ilyen kor semmiképpen se rázzuk fel a fiolát,hanem finoman két ujjunk közt forgassuk néhányszor a fiolát.Ez néhány perc után általában hatásos.Másik megoldás lehet még ha egyszerűen az oldószer befecskendezése után visszatesszük a fiolát óvatosan a hűtőbe és egy félóra elteltével biztosan feloldódik teljesen.

Mielőtt kiszívnánk a megfelelő mennyiségű hgh-t a fiolából néhányszor ismét fogassuk a fiolát,majd csak ezután szívjuk ki az adagot mégpedíg a következő módon:szívjunk egy teljes fecskendőnyi levegőt fel,majd a gumidugót átszúrva az oldatot nem elérve fecskendezzük be a levegőt,de ne csináljun buborékokat sem.Erre azért van szükség mert a hgh fiolákban vákuum van ezért így azt valamelyest a befecskendezett levegővel kiegyenlítjük így nem kell erőszakosan kiszívni az oladot.Van aki minden alkalommal új fecskendőt használ és csak az egyszeri beadandó mennyiséget szívja ki egyszerre,van akiaz egész 1ml-rt és a fecskendőt használja addíg amig annak tartalma el nem fogy.

Adagolás

2 egység naponta-ez általában "anti-aging" cérl elegendő,beadható a nap bármely szakában ,ürs vagy tele gyomorra nemszámít.Legjobb reggel felkeléskor vagy maxnéhány órával lefekvés előtt,ugyanisa szervezet maga is felszabadítja a sajátját elalváskor.Ezért ha közvetlenül lefekvés előtt használjuk  a saját növekedési hormontól megfosztjuk magunkat ami nyilván nem cél.

4 egység naponta-ez egy általános adagnak modható sportolói szemszögből nézve.Van ki naponta 6 egységet használ a jobb hatás reményében ,de ezzel erősödnek ugye a mellékhatások is.Ilyen pl a kéztőalagut szindróma amely általában arra kényszeríti a használó,hogy egy  időre csökkentse az adagot,vagy ha nagyon alattomos akkor hagyja ki a szert néhány hétig amig teljesen el nem múlik a zsibbadás.Ajánlott továbbá elosztani a napi adagot  több részre pl reggel 2 egység és további 2 egység a du folyamán.

8-16 egység naponta-ezt az adagot általában sérülések vagy égés után alkalmazzák,és mivel ez elég magas adag soha nem tovább néhány hétnél.Ennél az adagnál borítékolható a kéztőalagut szindróma,de a cél érdekében-ami általában komoly ilyen adagnál-elviselhető egy kis diszkomfort.

Általános tapasztalat

2-és 4 egység között naponta általában megfelelő mennyiség,ezt azonban mindenkinek magának kell kitapasztalnia mennyi elég.Általában amikor kezdődik a csuklóban a zsibbadás az a határ.Hosszutávon mérsékelt adagolásnál talán elviselhető,de nagyobb adagok esetén főleg eleinte eléggé zavaró lehet még a mindennapi rutinban is.

A megnövekedett növekedési hormonszint általában többletmunkára készteti a pajzsmirigyet ,ezért nem árt ha ellenőrizve vannak a hormonszintek bizonyos időközönkét,hogy tudjuk minden rendben van-e.Ha csökkent a pajzsmirigyhormonszitn nem árt csökkenteni a hgh adagolást vagy elhagyni a szert néhány hétre.

FIGYELMEZTETÉS!

A hgh közvetlen hatással van a vércukorszintre,ezért ha a szer használója cukorbeteg feltétlenül konzultáljon orvossal mielőtt elkezdi használni a szert,mert általában adagmódosításra van szükség.

A hgh beadása

A hgh beadható intramuszkulárisa izomba bárhová,vagy szubkután bőr alá pl a has környékére.Fontos hogy a beadás helyét váltogassuk mert így elkerülhető a zsírszövet egyoldalú csökkenése,tudniillik a hgh beadási helxén csökken a zsírszövet.

Hgh kúra kezdése és befejezése

Sok félreértés olvasható az interneten a helyes hgh használattal kapcsolatban,ezek általában olyan 0 alappal rendelkező "hallottam a haveromtól"mendemondák.Néhányan azt hiszik hogy 5 napi szedés után 2 napig nem kell használni a hgh-t.Ez a hülyeség még azokból az időkből ered amikor a hgh nagyon drága szer volt és nemnagyon volt elérhető,ezét a testépítőkígy próbálták meg a lehető legjobban elnyújtani a kúrát.Az emberi szervezet soha nem tart szünetet a saját növekedési hormon termelésben.

folyt. köv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása